Онлайн-дошки, уроки, школа...


Школа тепер онлайн! Учні вчаться використовувати свої гаджети з користю, і це не може не радувати:) Що ж маємо сьогодні "смачненького" для організації дистанційного навчання? Хочу поділитися власними вподобаннями, але зазначу, що все це давно використовую для роботи у класі - ось такі змішані реалії... Подивимось?

    PADLET

Сервіс, який дозволяє нашвидкуруч зробити записи завдань і дозволяє приймати відповіді без реєстрації, в тому числі завантажування файлів. Єдиний недолік - обмеження в кількості дошок - але вихід є: на одній дошці записувати по стовпчикам різні класи, і тоді не треба створювати окремий для кожного. Скоріш за все, цей сервіс всі добре знають, тому ідемо далі.


    JITSI MEET

Якщо вчитель бажає провести традиційний урок онлайн, то можна скористатися сервісом Jitsi. Аналог Zoom, але повністю безкоштовний і назавжди, а не тільки під час карантину. Працює як на комп'ютері (meet.jit.si), так і в смартфоні (додаток Jitsi Meet). Вчитель може контролювати, в кого є звук, бачити, коли учень "піднімає руку" і показувати свій екран. Докладніше  - на відео:



    DRIVEUPLOADER

Як зазвичай учні здають роботи в кінці уроку -  зберігають у локальній мережі або на своєму Гугл Диску? Мені зручніше, коли роботи надсилаються прямо на мій Гугл Диск, і я можу перевірити їх за будь-яким комп'ютером будь-де. Як це працює? DriveUploader! Подробиці у відео:


 

    GOOGLE FORM

Онлайн-уроки можна створювати у різних сервісах - versal.com, Adobe Captivate, Google Form. Найкраще мені вдалося реалізувати те, що хотілося, саме у Гугл Формах. Це чудовий інструмент для конструювання уроку, для супроводу якого (в ідеалі) не потрібен вчитель - учень виконує всі вправи та завдання самостійно. Якщо це звичайний урок в компʼютерному класі, я додаю завдання по роботі з програмами, які ми вивчаємо або код в кінці уроку, щоб учень не міг передчасно його відправити. А гарним прикладом для дистанційного навчання є урок Інтернет Речей. Щоб його пройти, підійде будь-який пристрій з інтернетом - навіть смартфон.



Зверніть увагу: всі ці сервіси не потребують жодних реєстрацій і є відкритими системами. Це означає, що не створюється жодних перешкод для навчання та не витрачається час на зайві дії. Сподіваюсь, ви знайшли для себе щось корисне та поділитесь власними уподобаннями. До справи!)

Коментарі

Popular Posts